I tusentals år har det varit traditionella livsmedel som fermenterade grönsaker och mejerier som blivit välsedda för deras hälsofördelar. Men nu får äntligen benbuljong välförtjänt uppmärksamhet för sina hälsofördelar som är både många och omfattande.
Benbuljong var ett sätt för våra förfäder att nyttja alla delar av ett djur. Ben och märg, hud och fötter, senor och ligament som man inte kan äta direkt kan kokas och under flera dagar. Detta medför att ben och ligament släpper ut läkande föreningar som kollagen, prolin, glycin och glutamin som har kraft att förbättra din hälsa. Den är även rik på kondroitinsulfat och glukosamin som är vanliga kosttillskott för att minska inflammation, artrit och ledsmärta.
Benbuljong innehåller även mineraler i former som kroppen lätt kan absorbera som kalcium, magnesium, fosfor, kisel och svavel.
Läs mer om benbuljongens hälsofördelar genom att klicka här
Läs mer om benbuljongens näringsinnehåll genom att klicka här