Koka egen buljong...

F: VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ FOND OCH BULJONG?
S: I första hand är det mängden vatten som skiljer. I matlagning vill man ha kraftiga smaker och ofta en trögflytande konstistens på fonden. Kalvfond används mycket i såser och den halvtjocka konstistensen kommer från gelatinet i märgbenen och för att såsen blir perfekt utan att sätta till annan förtjockningsmedel. Buljong är inte nerkokt/koncentrerad och därmed mer lättdrucken.
Sedan är det givetvis en smaksättningsfråga om man ska dricka buljongen eller använda den som fond i matlagning. Därför har vi tagit fram färdiga drickbuljonger.

F: VARFÖR SKA MAN DRICKA BENBULJONG?
S: Det korta svaret är att den innehåller näringsämnen som din kropp mår väldigt bra av och om vi dricker en kopp dagligen så tillför vi dessa på ett naturligt sätt som kroppen lättare kan ta hand om.   
Läs mer under "Hälsofördelar" och "Benbuljongens näringsinnehåll".

F: BEHÖVER VI DRICKA BENBULJONG?
S: Förut åt vi "hela djuret" och det är dom sämsta delarna på djuret som är dom nyttigaste. Idag äter vi dom finaste musklerna och då ökar vårt behov att komplettera kosten. Om inte inälvsmat som njure och lever är en del av din kosthållning så är det en hälsosam vana som kanske hjälper till på både kort och lång sikt.

F: KAN MAN DRICKA MATFONDERNA?
S: ABSOLUT! Kycklingfonden är supergod att dricka som den är och kan också spädas upp till 50% (1:0,5).
Kalvfonden späder du 1:4 med vatten eller 1:5 med mjölk.
Det är både trevligt och praktisk att kunna använda samma produkt till flera ändamål.

F: SKA MAN DRICKA BULJONGERNA VARMA ELLER KALLA?
S: Tycke och smak får avgöra. I princip rekommenderar vi varma då smakerna bättre frigörs och är också bättre för kroppen.

F: HUR VÄRMER MAN ENKLAST BULJONGEN?
S: Enklast är att hälla upp buljongen i en kopp och värma i microvågsugn.

F: FÖRSVINNER NÄRINGSÄMNEN VID UPPVÄRMNING?
S: Nej, buljongerna har redan kokat i två dagar så om du kokar den ytterligare påverkar inte.

F: ÄR DET SKILLNAD PÅ BULJONG OCH BULJONG?
S: Ja, absolut. De flesta produkter på marknaden idag, kallar sig buljonger på grund av smak och sättet produkten ska konsumeras. Dessa har ingenting att göra med våra benbuljonger. Basen i våra produkter är märgben från kalv eller skrov från kyckling. Vi kokar benen så länge att alla näringsämnen hinner frigöras, vi använder inga tillsatser och avskyr att gena i kurvorna. Det är ett hantverk som måste få ta tid.
Vår arbetsplats är en buljongfabrik som är uppbyggd för just detta ändamål och eftersom vi inte gör annat så blir vi experter på fondkokning.


Webbyrån i Stockholm som hjälper oss heter SthlmOnline.se
De är även känd för att de har en mycket populär Julbordsbokningssajt som heter www.bokajulbord.nu
Där finner du de bästa Julborden. Klicka för att hitta ert Julbord i Stockholm 

Kontakta oss